Hrách Cetris poloraný - zahr. 15g - série JAZÝČKY

29 Kč
Skladem (>5 ks)

Kolekce PRO MLSNÉ JAZÝČKY – polopozdní, drobnozrnná odrůda vhodná pro skutečné labužníky. Rostliny mají pevnou, podklesávající lodyhu, která se nevětví, listy jsou středně zelené. Lusky mají tupé ukončení. Zrno v technologické zralosti je malé, tmavě zelené, HTS 115 g. Přes drobné zrno má odrůda vysoké výnosy velmi kvalitní suroviny, která je vhodná i pro mražení a konzervárenské zpracování – sladkokyselý i slaný nálev.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Popis:
Hrách zahradní je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. - 3. tratě po okopaninách a zeleninách. Půdu přihnojujeme podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy.

Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15 - 30 cm, po jednotlivých zrnech 4 -6 cm od sebe. Spotřeba osiva je 200 - 250 gramů na 10 m2. Sejeme do hloubky 5 - 7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice - kyjatka hrachová. Sklizeň zeleného hrášku probíhá zhruba od poloviny června až do poloviny července podle ranosti vysetých odrůd. Abychom dosáhli prodloužení sklizně, je vhodné vysévat několik odrůd s odlišnou vegetační dobou. Zvlášť vhodné je využití velmi raných velkozrnných odrůd JUNOS, OSKAR v kombinaci s ranými odrůdami HAVEL, VLADAN a pozdní velkozrnnou odrůdou RADIM. Tím si prodloužíme sklizeň až na 4 týdny.
Máme-li k dispozici pouze jednu odrůdu, můžeme použít postupného výsevu v termínech přibližně po 1- 2 týdnech.

Odrůda: CETRIS

Kolekce PRO MLSNÉ JAZÝČKY – polopozdní, drobnozrnná odrůda vhodná pro skutečné labužníky. Rostliny mají pevnou, podklesávající lodyhu, která se nevětví, listy jsou středně zelené. Lusky mají tupé ukončení. Zrno v technologické zralosti je malé, tmavě zelené, HTS 115 g. Přes drobné zrno má odrůda vysoké výnosy velmi kvalitní suroviny, která je vhodná i pro mražení a konzervárenské zpracování – sladkokyselý i slaný nálev.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení